Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Elektronen, excitonen of foto-synthese...

ℹ klik ook op de links          🔊..kort..


"Ondertussen absorberen bomen, net buiten het raam, zonlicht en zetten het om in nieuwe bladeren.



Wanneer een foton van de zon een blad raakt, veroorzaakt dit een verandering in een speciaal ontworpen molecuul. De energie slaat een elektron los. Het elektron en het "gat" waar het ooit was, kunnen nu rond het blad reizen en de energie van de zon naar een ander gebied brengen waar het een chemische reactie op gang brengt om suikers voor de plant te maken.

Samen wordt dat reizende elektronen-en-gatenpaar een "exciton" genoemd.

Fotosynthetische lichtoogst vindt plaats in een systeem dat op kamertemperatuur is en wat meer is, de structuur ervan is ongeordend.

"We denken dat lokale correlatie van elektronen essentieel is om vast te leggen hoe de natuur echt werkt."

Wetenschappers ontdekten dat natuurlijke fotosynthese vergelijkbare kenmerken vertoont als excitoncondensaten - een wrijvingsloze energietoestand.

Ze legden verbindingen op atomair niveau vast tussen het proces van fotosynthese en excitoncondensaten, een vreemde staat van fysica die ervoor zorgt dat energie wrijvingsloos door een materiaal kan stromen."

https://scitechdaily.com/quantum-physics-in-a-leaf-scientists-discover-link-between-photosynthesis-and-the-fifth-state-of-matter/



Een goede gezondheid gewenst 💝.

Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.