Dit is maar een klein stukje van het relaas. De "rest" of alleszins al een groot deel ervan kan je in deze groep lezen:
Weet je dat chocola een hele moeilijke mannequin is? 😅 laat staan ook nog eens verleidelijk. Maar ik heb er aan kunnen weerstaan... 🤔 best al lang trouwens. 👍 |
Voor zover mijn eigen ervaringen zijn : in een gezond lichaam en slechts "af en toe" zal een klein stukje chocola "waarschijnlijk" geen kwaad kunnen.
Maar ben jij gezond?waarom tracht jij naar chocolade?
"Melkchocolade is zeker geen beter alternatief (los van de grotere hoeveelheid suiker die melkchocolade bevat).
Het grootste probleem is misschien niet het oxaalzuur in groenten en cacao, maar ons algehele voedingspatroon. Bitterheid is uit de meeste groenten weg geselecteerd. Maar bitter is in veel gevallen het resultaat van kalk in de groenten. Niet bitter betekent weinig of geen kalk.
vb. botontkalking, tja, dat zou het gevolg kunnen zijn van veel chocolade eten in combinatie met louter ijsbergsla als groente…omdat in de groenten "van tegenwoordig" bijna geen voedingsstoffen meer zitten.
verzadigde vetten, het verslavende van theobromine, de combinatie met suiker enzovoorts. Voor wat betreft het noemen van die stoffen heeft Jan Dries geen ongelijk." [1]
Eet je "laten we zeggen 25g 75% chocolade", dan betekent dat ook o.a. een dikke koffielepel suiker, alias 1,5 klontjes suiker, en voor zover er geen extra toegevoegde chemische stoffen in zitten...
Dus wat het oxaalzuur betreft in die "kleine" hoeveelheid, is het mogelijks als "alleenstaande" stof niet schadelijk.
Dat "bepaalde bacteriën in de maag pure chocolade doen fermenteren, waardoor ontstekingsremmende stoffen ontstaan."
Beschikken wij nog over deze "bepaalde bacteriën"?als we
1. geen gezonde, gevarieerde voeding nuttigen, die dan ook nog de nodige voedingsstoffen moet bevatten, die je dus bijna niet in de gewone supermarkt meer kan vinden;
2. weten dat o.a. suikers heel veel goede bacteriën in onze darmen doden, o.a. waardoor
vele mensen een aangetaste (darm)slijmvlieslaag hebben (ofwel is het omgekeerd) en daardoor lekkend darmsymdroom... doordat het gezonde noodzakelijke microbioom, alias de goede bacteriën, verdwenen zijn...
Heb je al ooit eens pure 100% chocolade geproefd?dat lust je (zelden of) nooit. Deze smaakt "gebrand". Is ook "normaal". Chocoladebonen worden vóór verwerking gebrand. Net als koffiebonen trouwens. Daardoor worden ze ook zwart.
Eigenlijk worden ze 3 keer aan vuur/rookvorming blootgesteld... ook een erg duurzaam proces zou ik zo zeggen 🙃niet echt dus.
Een goede gezondheid gewenst 💝.
Jesse.
Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.