Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Allergieën of immuniteit?

Als een allergische reactie hoog is betekent dat niet dat de immuniteit hoog is.
Dit betekent alleen dat er voor 1 of ander produkt/stof of groep stoffen meer anti-stoffen in je bloed te vinden zijn.


Hoe die anti-stoffen daar terecht gekomen zijn gebeurt vnl doordat je een te hoge blootstelling gehad hebt aan een bepaald product.

En je lichaam (of er een kans bestaat dat het) uit balans komt.


Dit kan komen door de algehele vervuiling van grond, lucht en water, waaronder ook de sproeistoffen in landbouw- en veeteelt vallen, waaronder ook dus het voedsel wat je eet.

Door eenzijdige voeding, zodat je lichaam een allergie kan opbouwen tegen dat product.

Maar dus ook door verlaagde immuniteit (of als gelijke zelfs stresserende/angstige toestand*), waardoor je lichaam nog meer afvalstoffen kan doorlaten dan het aankan, nog meer uit balans geraakt en nog zieker kan worden.

* Waar stresserende toestand dus ook "kan" bestaan door toxische stoffen.

* of zelfs alleen al een andere "zieke" zien... 


"Het menselijk lichaam laat niet zonder protest iets vreemds toe, zeker niet wanneer dit voor het lichaam schadelijk is.

Het immuunsysteem gebruikt zijn herkenningsvermogen om de aanwezigheid vast te stellen en vervolgens de verwijdering te bewerkstelligen van stoffen en cellen die niet in het lichaam thuishoren. Dit is de basis van onze bescherming.


Vreemde stoffen hebben veel mogelijkheden om ons lichaam binnen te komen. 
Het totale oppervlak waarmee ons lichaam aan de buitenwereld wordt blootgesteld bestaat uit 2 m² huid, 80 m² longweefsel en 300 m² darmweefsel."
De mond, de ogen, oren, neus, ingewanden, geslachtsorganen, slijmvliezen...

Alias "alle" gaten en poriën. En velen daarvan zijn nauwelijks met het blote oog vast te stellen.


"Als antistoffen in het bloed aanwezig zijn is men allergisch; men is overgevoelig geworden. Dit proces heet allergische sensibilisatie.

Wanneer het lichaam daarna opnieuw in aanraking komt met het allergeen, vb. in de huid of de slijmvliezen (o.a. van de luchtwegen of het maag-darmkanaal)
dat de allergische reactie veroorzaakte, wordt er onder andere histamine gevormd. Het lichaam ontwikkelt dan heel snel (binnen 10-20 minuten) klinische klachten van de allergie."


Daarom verwittigt je lichaam je met deze anti-stoffen dan ook met allerhande symptomen van ver-/ontgiftiging door de overbelasting en kan je o.a. door een eliminatiedieet luisteren welke voeding nog aanvaard wordt, of welke dus niet. 

Hou er rekening mee dat je allergenen "kunnen" wijzigen door op- of afbouwen van de afvalstoffen in je lichaam, of van je immuniteit/gezondheidstoestand.



Dus ook door de vervuiling op natuurlijke producten (planten/groenten/fruit) met niet-organische of hieronder genoemde mogelijke allergenen, waardoor de betreffende plant plots ook als allergeen behandeld wordt, zij het door je lichaam, al dan niet, wel door de allergietesten (dus zelfs vals-positief als waarschuwing : gebruik voortaan biologisch, liever nog biodynamisch alias ecologisch, generetisch).

Eveneens door het groot aantal toegevoegde synthetische hulpmiddelen aan de alom bewerkte voeding van tegenwoordig, waaronder de grote hoeveelheid bewaarmiddelen die in vele verszaken, zoals ook beenhouwers of restaurants toegepast worden.

En zelfs via rechtstreekse inspuiting via vaccins (vakanties) of gebruik van medicatie (hospitalisatie).


En van waar komt die vervuiling/synthetische stoffen?

Vnl van metalen, welke normaal gezien via voedsel nooit de binnenkant van je lichaam zou bereiken, dus waar je lichaam niet weet wat er überhaupt ook maar mee te doen en dat wordt dan ofwel ergens opgeslagen, vb in de hersenen.

Of van petroliumafgeleide produkten, welke ook weer lichaamsvreemd zijn, waartoe ook alle plastics en synthetische kledij (microvezels) behoort.

Zie ook intoxicatie door zeepstoffen.

Ofwel van toch "natuurlijke" producten, maar ofwel waarvan de stoffen zo geconcentreerd gesynthetiseerd worden en waar je dan misschien niet rechtstreeks, maar herhaaldelijk wel een overdosis tot je kan krijgen.

Ofwel omdat de natuurlijke producten kwa chemische structuur zo op de chemische versie lijken dat je lichaam ze "herkent" als de verkeerde synthetische versie.

Ofwel omdat er via o.a. gmo/genetisch gemanipuleerde groenten en fruit andere/planteigenschappen in je terecht komen, welke wel giftig (kunnen) zijn voor je lichaam, vnl. ook als je ze via meerdere kanalen consumeert/tot je krijgt.

Als een bepaalde stof steeds in combinatie komt met een andere stof, gaat je lichaam zich dat na verloop van tijd herinneren, zodat die groente of fruit ook allergische reacties geeft zonder de synthetische toevoegingen.

En dan bestaan er ook nog de kruisallergiën...er komt maar geen einde aan.

Dus anti-stoffen heeft je lichaam gekregen of aangemaakt en valt wel of niet zelfs lichaamseigen goede stoffen/bacteriën aan, omdat het lichaam het verschil niet meer ziet.
Zo komen we dan tot die vele auto-immuunziektes van tegenwoordig.

Zie ook Stress.

Dus hoog aantal anti-stoffen kan nog altijd betekenen dat je immuniteit beduidend laag is, omgekeerd zelfs negatief omdat je lichaam tegenwerkt.

Wat triggert het immuunsysteem?in principe te hoge antistoffen.alhoewel daar ben ik nu ondertussen ook al niet meer zeker van.want bij lyme vb. kan je toch over hoge antistoffen beschikken, terwijl de lyme niet actief is, die wordt pas geactiveerd als je immuniteit lager is.
Ok. Ik krijg mijn eigen antwoord. Goed.
Succes! 💝


Het fabeltje van Echinacea wat al lang de ronde doet...
Ik weet toch als ik het niet neem ga ik serieus achteruit én ik heb al minstens 1 auto-immuunziekte.
Dus wat mij betreft wél Echinacea voor een auto-immuunziekte. Maar dat test je makkelijk zelf.

 

Tja, als je immuniteit niet omhoog gaat, betekent dat gewoonweg dat je niet verder aansterkt en zelfs de kans hebt nog zwakker te worden. Omdat je iedere keer bij zieker en zieker worden je lichaam meer gaat uitputten, zonder aan te sterken.


Je immuner maken betekent alleen maar meer aansterken. Je weerstand verhogen dus. Alias terug in balans komen.

Bij verhoging van stress van zowel lichaam als geest, verhoogt ook het onvermogen van je lichaam om met "vreemde" stoffen om te kunnen gaan. Dus omgekeerd, als we onze immuniteit kunnen verhogen, gaat ons lichaam minder snel reageren op wat het niet kent, want dan gaat het zeggen "och daar moet ik me toch niks van aantrekken...dat lossen we in een wip op".

Omgekeerd, onze lichaamscellen zijn niet sterk genoeg om vuile stofdeeltjes op te ruimen, als het lichaam en geest al zwaar onder druk staan...en gaat dan ontstekingskes aanmaken...kleintjes waar het vuil zich bevinden...of nog kleinder bij blockages in de hersenen en dan komt je lichaam in chock toestand. 


Dus het blijft verstandig om die ontstekingen uit de weg te gaan. Maar dat leren en terug opstaan blijft een moeilijk traject.
Veel succes in het vinden van jouw weg 💝.







#antistoffen #allergie #immuniteit #milieuvervuiling #vaccin #vaccins #vaccinatieschade

Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.