Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Rusteloze benen

Heb jij er soms ook last van?
Rusteloze benen of groeipijnen, zoals dat wel vaak genoemd wordt in de kindertijd, deze kunnen je toch wel heel wat comfort ontnemen.

Misschien ken je het allemaal wel. Het begint als "gewone" onrust in vooral de benen, waardoor je bijna automatisch die benen gaat bewegen.




Blijkt dat je ook in je slaap 
meer gaat bewegen. Waardoor je bij regelmatige, al helemaal ongecontroleerde, mogelijks zelfs alleen maar kleine bewegingen gaat maken. 
Je kent het misschien allemaal wel als die schok die je terug wakker maakt als je net in slaap valt. Deze hypnagoge schok wordt ook gekoppeld aan oververmoeidheid.
Maar zo kan je toch regelmatig wakker gemaakt worden, waardoor je uiteraard een slaaptekort opbouwt.

Als het al niet omgekeerd is uiteraard, dat je van te weinig slaap uiteindelijk een dopaminetekort gaat creëren, wat dan zenuwstoornissen gaat veroorzaken, met de bijhorende ongemakken, waaronder o.a., je raad het al, het onvermogen om te kunnen slapen én kans op trillingen over je hele lijf.

Je lichaam is aldus in stresstoestand terechtgekomen, alias uit balans, alias dat dingetje van het sympatisch zenuwstelsel.

Dus weer...te veel stress...waar hebben we dat nog gehoord 😅
(En daar zit zelfs suiker in of de suikerhoudende chocola. Maar dat horen we al helemaal niet graag.)




Nu, wat overbelasting betreft, zijn rusteloze benen per direct wel te herleiden naar teveel lichamelijke inspanning/stappen/sporten net voor het slapengaan. Maar dat is uiteraard ook afhankelijk van persoon tot persoon, hoeveel draagkracht je lichaam alias je gezondheid nog heeft. Als je niet veel beweging of rumoer gewoon bent en een zwakkere weerstand hebt, gaat het RLS je veel sneller lastig vallen.

Probeer het zelf maar eens. 
Als je toegeeft aan de onrust, dan ga je er helemaal in meegaan. Je gaat echt willen bewegen. In je bed of zetel maakt dat alleen maar dat je er echter nog onrustiger van wordt, want ja, je haalt jezelf terug uit ruststand. En al helemaal uit je slaap, vooral als dit een vaste slaaptoestand was.

Soms denk je er zelfs van dat opstaan en iets doen of stappen helpt, omdat je uiteraard denkt dat de bewegingen je ervanaf gaan helpen. Maar uiteindelijk is het de afleiding ervan die ervoor zorgt dat het trillen en de onrust verdwijnt.

Sommige mensen denken dan dat ze een verslavende factor moeten opzoeken om hun dopamine-niveau terug aan te vullen met vb. roken, "drugs" of drank om tot rust te komen. Waar eigenlijk de gemoedelijke toestand waar je je dan in begeeft, je tot rust brengt. Zoals zelfs ook de zuurstof of ademhalingsoefening die je doet terwijl je inhaleert. Maar uiteindelijk gaan deze voor het lichaam toxische producten het alleen maar erger maken, want de totale stress van je lichaam wordt groter.


Wat is de beste afleiding voor je lichaam om én van deze rusteloosheid af te komen én je algehele gezondheid en weerstand te verhogen? Dat is vooral jezelf (en geest) in rusttoestant brengen. 

Probeer dit ook maar eens.
Stel je ligt in bed en je krijgt ineens of je ervaart (ineens) deze rusteloze benen of trillingen.
Probeer écht alles in huis te halen om zo rustig mogelijk te blijven liggen. Zelfs níet over je eigen voeten of benen wrijven, of tegen mekaar of tegen dat lekkere badstoffen of net superzachte koele laken dat zo uitdagend onder je ligt.
Probeer zo goed mogelijk de spanning uit de (al je) spieren te krijgen die bewegingen veroorzaken en waardoor je zelfs verkrampingen kunt krijgen.
Het lijkt bijna een echte marteling hé. 💝

Je kan als extra hulp vooral meditatie, dus o.a. ademhalingsoefeningen toepassen, of zelfs heel rustige yoga, maar géén bewegingen.

Ik hoop voor jou dat het je uiteindelijk ook lukt dat vervelende gevoel weg te krijgen. 
Veel liefs allemaal 😘


Triloefeningen en uiteindelijk het opbouwen van de nodige dagelijkse bewegingen kan (en meestal wel) een verbetering van de symptomen teweeg brengen, ja, je zelfs tot een betere gezondheid en hogere weerstand brengen, maar dat werkt uiteindelijk ook omgekeerd. 

Een betere gezondheid geeft je uiteindelijk ook de mogelijkheid tot meer bewegen. 

Maar weer : Rustig aan opbouwen. Je gaat het niet graag horen, maar niet zoals je nu bezig bent. Dat is veel te vermoeiend voor je zenuwstelsel. Je wil echt niet terug naar af. 
En geloof me, zelfs jijzelf bent niet helemaal in staat jezelf te beperken "als het goed gaat". 😅 Dat herkennen we allemaal wel. 🙃 met de gevolgen vandien 💝

Uiteráárd wil de pharma-industrie je zo snel mogelijk ook van dit euvel vandaag "proberen" te helpen. Met een pilletje van daar en een pilletje van hier én uiteindelijk een pilletje voor een pilletje...van RLS wordt zelfs gezegd dat het de oorzaak is van medicijnen, maar er zijn spijtig genoeg nog meer oorzaken die een lichaam en geest uit balans kunnen halen.

Update : ontvangen tips :
Bananen en gelatine (blijkbaar ook de plantaardige versie - ah ja, gelatine voor de zenuwen, hoe kan dat ook anders...maar blijkbaar ook voor de maag en de darmen...te vinden in volwaardige voeding...laten we daarvan nu allemaal veel te weinig hebben tegenwoordig), masseren van bepaalde zenuwpunten en een kniekussen, zouden kunnen helpen.




Groetjes.

    Homepage

Een goede gezondheid gewenst aan iedereen 🌻



Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.

Restless Leg Syndrome