Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Trillingen - wat trillen met je lichaam kan doen

BH klemt de borstkas waarin de luchtpijp en de longen, slokdarm en de maag, slagader en het hart 💝 - iedereen weet dat je die broodnodig hebt.


Bewegingen zijn heel belangrijk voor de goede werking en doorstroming van je bloedaders en (lymfe)klieren






Riem, maar ook je houding kan buik en darmen klemmen, hindert belangrijke voedselvoorziening 🍎 voor lichaam en geest.

Strakke broek en slip klemt genitalia, beenaders, zenuwen, lymfeknopen.

Strakke schoenen klemmen voeten 👣, tenen, met mogelijke aantasting van het vermogen tot stappen.


Af-/beklemmingen, zowel van je doorstroming bij gebogen/gesloten gewrichten, knieën, heupen, vingers...
als verkrampingen, welke je spieren kunnen verkorten, 
kunnen ook ontstaan door de foetus-slaaphouding, op je knieën zitten, teveel zitten (de rand van de stoel), schrijven, typen, g(a/s)men, sporten,... kortom alles wat je lichaam onder spanning houdt / in stresstoestand zet.


Al je spieren in je lichaam, zowel de grootste, als alle hele vele onbekende kleintjes... elk vlees, ook in je hoofd, is een spier ...kunnen extra spanningen voor je lichaam creëren, opgespannen geraken en zo verkramping veroorzaken. (Niet noodzakelijk gepaard met krampen, welke de oplossing betekenen van een conflict op de motorische centra.)



Lichte ademhalingsoefeningen zorgen niet alleen voor extra zuurstof in je lichaam, met extra kansen tot ontgiften, maar kunnen je ook (mede daardoor) ondersteunen in het loslaten.
Gewoon meditatief je aandacht ervoor zorgen dat je ademt. Gapen...etc... maar zeker niet alleen buikademhalen zoals ze ons geleerd hebben. 
Borstademhaling blijven oefenen is zeker even belangrijk. Anders gaan die spiertjes stilvallen en nog meer de kans krijgen om te verkrampen/verkorten. Terwijl we net ruimte nodig hebben in onze borstkas... daar zitten vele organen die deftig willen functioneren. In krappe ruimte krijgen ook zij het moeilijker. 

Je creëert dan letterlijk ruimte. Niet alleen in je buik, maar ook onder je longen door je schouders/borstkas letterlijk open te trekken. Want spieren die vastzitten kunnen regelmatige stretch gebruiken.
En ookal ga je meer energie verbruiken door al die vele spiertjes tussen je ribben in beweging te zetten, maar het is heel noodzakelijk dat er ook daar een goede vocht- en bloedcirculatie is.
Al je noodzakelijke organen die net heel goed beschermd worden door je ribbenkas, krijgen zo ook weer de ruimte om beter te kunnen functioneren. 
Wat zit er allemaal onder je ribbenkast: 
van slokdarm, tot luchtpijp, longen, diafragma, slagader, maag, lever, gal, milt, bloedvaten, zenuwen, lymfeklieren en -knopen, zelfs nieren aan de achterkant.

Stel je letterlijk open! [fb]



Zuurstoftekort in de buik door spanningen in de darmen :

"Soms wordt de slagader ook vernauwd door uitwendige druk van een abnormale streng in de buik (ligamentum arcuatum) of spiergroep. Dit noemen we ‘ligamentum arcuatum syndroom’.

Door het zuurstoftekort in de buik krijgen patiënten buikpijn na elke maaltijd (angor abdominalis). In het begin enkel na een grote maaltijd, maar nadien ook na kleinere. De pijn doet zich voor nabij de maag, maar kan uitstralen naar de rug. Soms heeft men last van diarree, braken of misselijkheid."[1]

(zie ook Prikkelbare darmsyndroom)


Dus onbewuste spanningen (stress) kunnen en zullen ook spieren gaan aanspannen en uiteindelijk blokkeren.


📖 Spreekwoorden te over...

Aan handen en voeten gebonden zijn.

Met hand en tand zich verzetten.

Op je tanden bijten. (spanning in kaakgewrichten)

...nog...?



🏡 Het dagelijkse leven wordt wel door meer beklemd...
van chemicaliën tot plastics, tot leef- en werkomstandigheden, zoals moderne slavernij, moderne maatschappij, media,
welke allemaal, 1 voor 1 of meerdere factoren tegelijk uiteindelijk ook schadelijk kunnen zijn.






Ontstressen is de boodschap. Zowel lichaam als geest.

Ondersteun en luister naar je lichaam. Je hebt het nodig!


Laat los 🕊
Neem en geef. Leef en laat leven.
Doseer voldoende en bepaal tijdig je eigen grenzen.
Doe een ander wezen niet aan wat je voor jezelf niet wil, maar ook omgekeerd: heb jezelf minstens zoveel lief als je een ander lief zou (kunnen) hebben.
Volg je natuur(lijk ritme).
Maar het belangrijkste: laat los 🐦🌱🌳🍃




Trillen houdt je gezond!! ❤




Trillingen veranderen de druk op de  lichaamsvochten in je lichaam, zodat deze beter kunnen circuleren en alzo o.a. de zenuwen in je lichaam beter kunnen functioneren.

Bibberen, trillen werkt dus genezend voor het lichaam.



Ook "slapende" lichaamsdelen, zoals een vinger, hand, arm, wang, voet, been, of... kan je behandelen, wakker krijgen, door trillingen.

Eveneens Paresthesie (vertaling 'ernaast-waarneming') is een stoornis in de gevoelssensatie : "een onprettig prikkelend, tintelend of brandend gevoel."

is een lichamelijke of innerlijke (positieve of negatieve) beleving van een bepaalde gebeurtenis. 
Dit kan een specifieke externe prikkel uit de omgeving zijn, maar ook een interne gebeurtenis zoals een gedachte of een beeld dat wij in ons oproepen. 
Een gevoel kan echter ook ‘spontaan’ optreden, zoals bij een bepaalde stemming. Men voelt zich dan bijvoorbeeld opgewekt of neerslachtig zonder duidelijke aanwijsbare aanleiding of invloed van buitenaf.



Beweging verwarmt. Verwarming laat zuurstof (65% in je lichaam) versnellen, zodat reacties sneller verlopen

Maar let dus op : elk lichaamsdeel van elk lichaam is uniek en kan ook overreageren. Maar dat voel je uiteraard snel. Luister naar je eigen lichaam. Zonder voldoende vocht (liefst 80% van je lichaam) kan het ook veel minder snel reageren dan noodzakelijk.








Stimulatie nervus vagus


Shaken

https://youtu.be/an-682rYqzw 📷

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02SBme7gdMS9dZFu2TXfrCAJ6rMNUCjnz1Uj48HLhUnZsHcgVJ8z1fYNwaMUfxcdkwl&id=100063487211840


Dansen

https://purebellydance.nl/shimmies-laten-billen-heupen-buik-trillen


Zingen/neurien

https://nunqui.com/nieuws/71-neurie-zoemmm-zing

https://ww1.lifeplus.com/be/nl/wellness-centre/wpslug/vagus-nerve-exercises-for-your-nerve-stimulation/outputtype/article

https://roosmarijnvanlint.nl/hoe-zing-je-met-vibrato


Zelfs geluidstrillingen (evenwicht zit in je oren)

https://www.medischdossier.org/archief/genezende-klanken/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6319432/




Springen : goed voor schildklier en osteoporose










Dus krijg je af en toe rusteloze benen,  tremors, zelfs al diagnose Parkinson, weet dan dat jouw lichaam druk bezig is zijn afvalstoffen te verwerken. Probeer ze dus zeker niet te stoppen.

Hoe kan jij je lichaam helpen? Laat je lijf regelmatig trillen, dan moet het zelf niet op ongepaste tijden in werking schieten.


Maar nog beter : pak de oorzaak aan. 
Om te beginnen met deze die heel duidelijk is. Het is steeds een bepaalde stresstoestand waarin je lichaam (of geest) zich bevindt. Jij weet welke. Haal alle blockages weg.






Veel beterschap gewenst 💝.

Jesse.











Zie ook polen.


Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.