Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Een trauma is eigenlijk een omgekeerde Pavlov's Dog...

ℹ klik ook op de links          🔊..kort..


Heel veel mensen hebben een omgekeerde Pavlo's Dog.

Eigenlijk juist hetzelfde, maar dan negatief...

Door opgelopen trauma gaan ze bepaalde ervaringen onbewust terugkoppelen aan negatieve ervaringen uit het verleden. En ook dat kost best weer wat tijd om zo een "gewoonte" weer ontwoon te maken.


Vb. als klein jongetje werd iemand vroeger uitgelachen... tegenwoordig kan diezelfde man er niet tegen als iemand goedharts lacht, omdat ie dat onbewust en of bewust blijft koppelen aan slechte herinneringen uit het verleden.

Het gaat hem wel wat moeite kosten om in te zien, aanvaarden, het verleden vergeven, om zo van zijn opgelopen trauma af te kunnen geraken en heden ten dagen terug ongeremd mee te kunnen genieten... van een hartelijke lach...

Probeer een gelijkaardige ervaring te zoeken waarvan je ooit zelf gezegd hebt... och waar heb ik me toen druk over gemaakt... dat was eigenlijk peanuts... en ook zo kan je uiteindelijk een zwaarder trauma loslaten... maar de absolute wil en wens is daarbij wel noodzakelijk.

Eigenlijk komt het erop neer... dat men wijzer kan worden bij het ouder worden...leren uit eigen ervaringen... spijtig dat we zoveel basiskennis niet meekrijgen...op school...

Veel liefs en nog een fijne dag gewenst allemaal  💝.


Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.