Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Suikerschommelingen of diabetes?

ℹ klik ook op de links          🔊..kort..

Iedereen is anders.
Ook wat je balans betreft.

Je suikerbalans, of suikerschommeling beter gezegd, kan medisch vastgesteld worden. Het betekent dat het kan zijn dat je zelf onvoldoende de controle kunt bewaren over het evenwicht van suiker in je bloed.

Al eeuwen zijn er mensen die teveel suikers (koolhydraten) eten, waarvan* wetenschappelijk geweten is dat het uiteraard ook - *maar spijtig genoeg tegenwoordig niet alleen - "invloed heeft op de bloedsuikerspiegel". 

Het suikergebruik komt misschien door gewoonte, door een accuut stressgeval... of als verslaving om een dopamine tekort op te vangen...

Ook kinderen kunnen blootgesteld worden aan teveel suikers via bijvoorbeeld poedermelksuiker, kindervoeding of zelfs rechtstreeks via de moedermelk.
Maar ook reeds in de baarmoeder kan de moeder haar suikerbalans - die overigens samen met haar hormonenbalans heel fel verstoord kan geraken tijdens de zwangerschap - doorgeven aan de baby in haar buik.

Zelfs huisdieren worden tegenwoordig blootgesteld aan de kans op suikerziekte (en andere ziekten) door niet aangepaste dierenvoeding waar o.a. suiker en andere voor je geliefde metgezel giftige stoffen in verwerkt zijn.


Als je je van de symptomen bewust wordt, of onbewust, kan het zijn dat je zelf dat evenwicht zo goed mogelijk probeert te bewaren, zodat je lichaam toch in balans blijft. Dus je blijft dan ten gepaste tijden de noodzakelijke energie/suiker tot je nemen. En zo kan het zijn dat, althans voorlopig, er gelukkig medisch ook geen vaststelling van diabetes gebeurt. 

Zolang je je eigen suikerpeil kan handhaven, is een chemische behandeling ook niet van toepassing. 

Blijkbaar had ik al eens over de overgevoeligheid aan suiker geschreven, dus is blijkbaar toch niet echt onbelangrijk.


Als daarentegen je suikerbalans een beetje uit evenwicht is dan is het mogelijk dat bepaalde voeding en andere stressmomenten daar een schepje bovenop doen.

Je lichaam is steeds hard aan het werk om onevenwichten op te vangen.

Het lichaam van een gezond mens (kind) kan stress/deze verschillen meestal nog goed opvangen en dan merk je er vaak ook niets van als je of een energieboost krijgt of net een dipje.


Maar ook je lichaam (o.a. ingewanden) kan uitgeput geraken van zo hard voor je te moeten werken.
Dit is dus omkeerbaar. Help je lichaam zoveel mogelijk in zijn zelfherstellend vermogen om terug die gezonde toestand te willen bereiken. Een lichaam wil steeds gaan voor zelfbehoud.

Daarin kan gezonde voeding en leefstijl een goede ondersteuning bieden om o.a. je ingewanden terug wat rust te gunnen en de kans te geven om te herstellen.


Niet alleen luisteren naar je lichaam is noodzakelijk, maar vooral het beste willen en doen voor je eigen lichaam (en geest) is heel belangrijk ter ondersteuning.

Een goede gezondheid gewenst 💝.

Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.