Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Hoe worden suikers verteerd in je lichaam?

ℹ klik ook op de links          🔊..kort..


"Samen met slijm stimuleert het autonome zenuwstelsel adhv geur, smaak of goesting de speekselproductie, met ook het alfa-amylase-enzyme (=ptyaline) in de mond.

Amylase [En] is het enzym dat amylose, ook wel bekend als zetmeel, omzet in maltose." [1]

"Amylase wordt reeds geproduceerd in de oorspeekselklieren
Slijm, lysozymen, thiocyanaat en antistoffen worden afgegeven door onderkaakspeekselklieren en ondertongspeekselklieren."[1.1]

De speekselklieren staan in rechtstreeks verband met de gezichtsslagader en met bloedaanvoer van de externe halsslagader.

"In de maag zorgt dan weer de gamma-amylase voor een verdere omzetting van zetmeel tot glucose.

In de twaalfvingerige darm wordt het resterende zetmeel verder afgebroken door alfa-amylase uit de pancreas."



Daarom is er ook een connectie tussen suikergebruik, oppeppers, stress, schadelijke stoffen, vochthuishouding en diabetes, met de gekende gevolgen vandien. (aders, spieren, energieniveau, spijsvertering, uitdroging...)

"De Milt-Pancreas combinatie zorgt voor de suikerhuishouding van het lichaam." [Download]



Snelle suikers/zetmelen, alias "de snel verterende eigenschap maakt amylopectine interessant voor het verbruikende organisme om snel vrijgekomen energie te leveren voor de celademhaling [2].



Amylase wordt in veel planten aangemaakt tijdens het rijpingsproces van fruit. Hierbij worden mono- en disachariden (koolhydraten/suikers) gevormd, waardoor de vruchten zoeter worden. 

 
Amylase spelen een belangrijke rol om het zetmeel, de reserverbrandstof, af te breken tijdens kieming voor de groei van wortelen en bladeren en in blad komen na de winterrustperiode, voor de fotosynthese begint."

Daarom ook zijn dus kiemen zo gezond, omdat hun amylase helpen in het verteringsproces van de (door granen) opgenomen suikers in de mond.

 

Daarom zijn dus de volwaardige groenten en fruit gezond omdat zij zelf over de middelen beschikken om aanwezige vruchtensuikers af te laten breken, zonder dat je lichaam daar extra energie (lees vermoeidheid, alias diabetes) elders voor moet gaan zoeken.


Nochtans, en dat geldt ook voor de mens/dier:


Overtollige glucose wordt naast zetmeel door het lichaam in vetten omgezet. 

"Overtollige glucose wordt naast zetmeel door de plant in vetten omgezet. 


Zetmeel en vetten vormen een voedselreserve voor de plant zelf, en, samen met eiwitten, de reservestof in de zaden, waarmee de jonge kiemplant zich kan voeden.

Daarnaast wordt glucose door de plant gebruikt als bouwstof, in de vorm van cellulose, een structuur-polymeer van glucose."

Samen met andere goede eigenschappen of bestanddelen, het opgeslagen zetmeel, alswel de cellulose waaruit de plant grotendeels is opgebouwd, maakt het dat planten een belangrijke voedselbron voor dieren zijn, waartoe ook de mens bestaat.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Glucose

 




Een goede gezondheid gewenst 💝.

Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.