Amylase spelen een belangrijke rol om het zetmeel, de reserverbrandstof, af te breken tijdens kieming voor de groei van wortelen en bladeren en in blad komen na de winterrustperiode, voor de fotosynthese begint."
Daarom ook zijn dus kiemen zo gezond, omdat hun amylase helpen in het verteringsproces van de (door granen) opgenomen suikers in de mond.
Daarom zijn dus de volwaardige groenten en fruit gezond omdat zij zelf over de middelen beschikken om aanwezige vruchtensuikers af te laten breken, zonder dat je lichaam daar extra energie (lees vermoeidheid, alias diabetes) elders voor moet gaan zoeken.
Nochtans, en dat geldt ook voor de mens/dier:
Overtollige glucose wordt naast zetmeel door het lichaam in vetten omgezet.
"Overtollige glucose wordt naast zetmeel door de plant in vetten omgezet.
Zetmeel en vetten vormen een voedselreserve voor de plant zelf, en, samen met eiwitten, de reservestof in de zaden, waarmee de jonge kiemplant zich kan voeden.
Daarnaast wordt glucose door de plant gebruikt als bouwstof, in de vorm van cellulose, een structuur-polymeer van glucose."
Samen met andere goede eigenschappen of bestanddelen, het opgeslagen zetmeel, alswel de cellulose waaruit de plant grotendeels is opgebouwd, maakt het dat planten een belangrijke voedselbron voor dieren zijn, waartoe ook de mens bestaat.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Glucose
Een goede gezondheid gewenst 💝.
Jesse.