Je suikerbalans wordt niet alleen getriggerd door hoogglycemische voeding, nl. voeding met snelle suikers, maar kan ook door laagglycemische voeding of een allergeen (of andere stress) wel of niet getriggerd worden.
Eigenlijk is het gewoon dat je door de toevoer van suikers of stress je alvleesklier nog veel harder laat werken en dat ie al hard voor je aan het werk is, waarom hij het op dat moment niet aankan en je zo de symptomen van ofwel een hypo (dipje), ofwel een hyper (boost/trillen) ervaart.
En aangezien voorkomen veel gemakkelijker is dan genezen, kan je proberen de (momenteel) triggerende voeding/stress proberen te vermijden.
Dit is al een niet-limitatieve lijst :
Als iets een allergeen voor je is, "kan" het dus veel sneller voor een verhoogde hartslag of ander symptoom zorgen, niet vergeten met een op dat moment eraan gekoppeld trauma of zelfs (on)bewuste gedachte.
Ontspannende kruiden/voeding eten, ruiken of zelfs laten opnemen door je huid kunnen bijdragen in het aanvullen van je dopamine-niveau alias je gevoel van relax zijn en zo de symptomen verminderen, maar :
"Supplementen en medicatie vervangen geen gezonde voeding of dito leefstijl."
Een goede gezondheid gewenst 💝.
Jesse.
Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.