Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Hou van je hart ❤️

ℹ klik ook op de links          🔊..langer..

Als het hart eigenlijk niet je motor of pomp is, hoeven we geen angst te hebben dat hartfalen dodelijk zou kunnen zijn.

Het is de angst die je pakt en je van je adem beneemt.

Zelfs "aanhoudende angina pectoris, hartritmestoornissen, een eerdere hartaanval of de angst om een ​​hartaanval te krijgen (omdat het “in de familie voorkomt”), de diagnose “hartinsufficiëntie” of het oordeel van een arts dat luidt: “uw hart is zwak’ of “uw hart werkt niet goed”, zijn dezelfde vooroordelen die het angstconflict kunnen veroorzaken.

Zelfs een ziekenhuisopname kan een verlatingsconflict, bestaansconflict of zelfs territoriumconflict veroorzaken.

Bij hangende conflicten kunnen de kleppen verzwakken, maar oorspronkelijk zullen lichte "aanvallen" van opgeloste conflicten "het orgaan of weefsel sterker maken dan voorheen, waardoor het beter voorbereid is op een conflict van dezelfde soort."

Uiteraard ook geestelijk gezien.


Het is de angst die je hartspieren kan blokkeren en uiteindelijk zelfs tot stoppen zou kunnen brengen.

Leef en heb jezelf lief 💝


“Het hart bevindt zich in de borstholte, tussen de longen. De basis van het hart is nauw verbonden met het middenrif; het hartzakje omhult het hart en houdt het op zijn plaats. De kransslagaderen en kransaderen voorzien de hartspier van bloed.

De rechter boezem ontvangt zuurstofarm bloed van de bovenste holle ader en de onderste holle ader, de linker boezem ontvangt zuurstofrijk bloed van de longen via de longaderen.

Het elektromagnetische ladingsverschil tussen arterieel (zuurstofrijk) en veneus (CO2-rijk) bloed lijken de circulaire bloedsomloop te faciliteren (Viktor Schauberger).

Het spierstelsel van het hart en de slagaderen tot aan de haarvaten zijn spiraalvormig georiënteerd en zowel het hart als de slagaderen bewegen in een spiraalvorm om het momentum van het bloed te vergroten.
Daarbij verwijden de slagaderen zich om het binnenkomende bloed te ontvangen en contracteren om een impuls te geven aan het momentum van het bloed.


Niet alleen wordt de bloedstroom gehandhaafd in het embryo nog vóór de vorming van de hartkleppen; er zijn ook meldingen bekend van volwassenen bij wie zowel de geïnfecteerde drieslippige (rechter) hartklep (valvula tricuspidalis) als de longkleppen chirurgisch werden verwijderd en niet werden vervangen door prothetische kleppen, zonder noemenswaardige problemen.

Volgens professor Kurt Bergel (ca. 1925-‘30) van de Universiteit van Berlijn wordt deze functie uitgevoerd door miljoenen zeer actieve haarvaten die overal in het lichaam aanwezig zijn. Bergel ontdekte deze pulsatie door de kleine bloedvaten die zich rond de dooierzak van het ei van een vogel vormden te observeren. Bij het openen van het ei merkte hij dat bloedvaten rond de dooierzak nog pulseerden voordat ze afkoelden, hoewel het hart nog niet was gevormd.


Moderne analyse van het hart heeft aangetoond dat de hoeveelheid druk die daadwerkelijk nodig is om het bloed over de volle lengte van de bloedvaten van het lichaam voor te stuwen een gewicht van honderd pond per mijl moet kunnen dragen. Gezien het feit dat het menselijk lichaam 96.000 km bloedvaten bevat is het ondenkbaar dat het hart voldoende vermogen zou kunnen produceren om het bloed als zodanig te laten circuleren."


Je hartkleppen zijn eigenlijk (mechanische) terugslagkleppen. Die voorkomen dat het bloed de verkeerde richting terug zou instromen.

"Een hartaanval manifesteert zich eerder als een “hartkoliek”, vergelijkbaar met “darmkoliek”, alias spierkramp.
De lage bloeddruk en de verminderde circulatie (bleekheid, licht gevoel in het hoofd); zorgt in acute gevallen voor een volledige collaps van de systemische circulatie, met acute misselijkheid en een verlies van bewustzijn (vergelijk met een “absence” tijdens een hartaanval die verband houdt met de kransslagaderen).

Om de hartfunctie te behouden versnelt het sympathische zenuwstelsel de hartslag. Om het lichaam zo snel mogelijk te herstellen van o.a. deze opwinding en stress.

Meestal stijgt het aantal rode bloedcellen (polycytemie) om het tijdelijke zuurstoftekort te compenseren (vergelijk met bloedarmoede/anemie; een laag aantal rode bloedcellen)."

Aanhoudelijke versnelde hartslag kunnen hartspierpijnen veroorzaken.

Misschien maar niet meer lezen om geen bijkomende trauma's te creëren:

Een goede gezondheid gewenst 💝.

Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.