Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

A.İ. wat moet je ermee?

ℹ klik ook op de links          ..langer..


AI is even objectief als zijn ontwikkelaars/gebruikers... subjectief dus...


"Terwijl AI taken automatiseert, zijn menselijke vaardigheden zoals creativiteit, kritisch denken en veerkracht van cruciaal belang. Het bevorderen van creatief denken door middel van kunst, muziek of het oplossen van problemen vergroot het aanpassingsvermogen in de door AI gedomineerde omgeving."

AI generated pictures Yoga in the woods.

"AI en desinformatie

Over kunstmatige intelligentie, kortweg AI, is ontzettend veel te lezen en te leren. Bijvoorbeeld over AI-robots die teksten, foto’s en video’s creëren en zelfs stemmen namaken: ‘generatieve AI’. Maar hoe verhoudt generatieve AI zich tot desinformatie? Daarover lees je meer in deze artikelen."



"Noam Chomsky zegt over kunstmatige intelligentie:
"De menselijke geest is niet, zoals ChatGPT en zijn soortgelijks, een statistische machine en hebzuchtig van honderden terabytes aan data om het meest plausibele antwoord te krijgen op een gesprek of het meest waarschijnlijke op een wetenschappelijke vraag. "

Integendeel... 

"de menselijke geest is een verrassend efficiënt en elegant systeem dat werkt op een eindige hoeveelheid informatie. Hij probeert de correlaties van de data niet te beschadigen, maar probeert uitleg te creëren. [...] ]

Laten we het dan stoppen met het "Kunstmatige Intelligentie" te noemen en het noemen zoals het is en "plagiaatsoftware" maakt omdat 

"Het creëert niets, maar kopieert bestaande werken, van bestaande kunstenaars, waardoor ze genoeg worden aangepast om te ontsnappen aan de auteursrechten.

Dit is de grootste diefstal van intellectuele eigendom ooit geregistreerd sinds Europese kolonisten in Indianenland arriveerden. "

Noam Chomsky, New York Times - 8 maart 2023"

"Europa is koploper en dwingt mensen over AI na te denken. Met wetgeving verander je de wereld. Want die techbedrijven gaan zelf niet vragen om wetgeving."


2023
"De grote namen uit de techwereld, waaronder X-CEO Elon Musk en Apple-oprichter Steve Wozniak, roepen via een open brief op om de ontwikkeling van AI-systemen krachtiger dan GPT-4, zes maanden stil te leggen. Reden: ‘ernstige risico’s voor de samenleving en de mensheid’.

De Limburgse Katleen Gabriels (40) is vandaag verbonden aan de Universiteit van Maastricht, waar ze onderzoek doet, onderwijs geeft en opleidingsdirecteur is van de interdisciplinaire bacheloropleiding Digital Society. 

Dat de vraag gesteld wordt: ‘Willen we dit wel?’ 

Toch moet je niet alleen maar op je hoede zijn voor de intenties van de techbedrijven, want ook voor overheden die te zeer leunen op een AI-gestuurd algoritme, is het opletten geblazen.

De Nederlandse Belastingdienst heeft vervolgens die controle uitbesteed aan een algoritme. Het kabinet-Rutte III trad hierdoor op 15 januari 2021 zelfs voortijdig af. 

Laat steeds een mens van vlees en bloed meekijken.

Het magazine Time onthulde eerder dit jaar hoe Keniaanse werknemers die in onderaanneming voor OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, werkten daar minder dan twee dollar per uur voor kregen. Achter de blinkende AI-façade zit soms psychologisch erg belastende uitbuiting, aldus Time.

...
Maar wat tegelijk ook heel mistig is, is de lobbymachine die in Brussel aanwezig is. 
..."





"Nu het taboe is doorbroken, zou gezichtsherkenningstechnologie alomtegenwoordig kunnen worden. Het wordt momenteel gebruikt door de politie om misdaden op te lossen, door autoritaire regeringen om hun burgers in de gaten te houden en door bedrijven om hun vijanden buiten de deur te houden . Het zou binnenkort een instrument kunnen zijn dat we allemaal in handen hebben, een app op onze telefoon – of in een augmented reality-bril – die ons zou kunnen helpen een wereld zonder vreemden.

...
In 2012 kocht Facebook het Israëlische bedrijf Face.com. 

In beide gevallen sloten de nieuwe eigenaren de diensten van de overgenomen bedrijven aan buitenstaanders af. De zwaargewichten uit Silicon Valley waren de facto de poortwachters voor hoe en of de technologie zou worden gebruikt."




2018


Verzameldossier :



Daar heb je het al... netwerkbeheer/"beveiliging" door AI 🙃 over krom gesproken...



AI en racisme   



AI als journalist 
"AI-journalist, die veel ‘objectiever en feitelijker’ verslag zou doen dan reguliere journalisten, werd na een dag al offline gehaald na opmerking over ‘Big Pharma’. "

"AI STAAT OP HET PUNT SOCIALE MEDIA (VEEL) GIFTIGER TE MAKEN"

Beïnvloeding door AI van de verkiezingen van 2024

AI over smartphone-gebruik...

Neen...niet AI systeem in je smartphone 😦








"Door AI kunnen we binnenkort met dieren praten." 
(lees : "gewone" vertaalprogramma's maken nog steeds heel veel fouten 😅)

AI in het verkeer...🙈

Slimme camera’s in supermarkten.
"AI kan foutieve meldingen genereren, waardoor klanten onterecht worden beschuldigd."





Is A.I. wel bevorderlijk voor de wereldlandbouw? [FB]
Primeert de landbouwtoekomst inclusief ecologie?

...of de agro-industrie, kapitalisme en aandelen beheerd door AI?

Het is triestig... uiteraard omdat er geen kapitaal/economie tegenover staat wordt AI zelden genuttigd om de biodiversiteit te behouden 😪... met het AI-tempo kan het snel de verkeerde kant opgaan in de verkeerde handen...

AI brengt het historisch landgebruik in beeld




Het gebruik van AI in de financiële sector 



AI in video...


AI in schilderijen


AI in foto’s 


"Your Face is Ours - VRT CANVAS 
Documentaire over de gevaren van gezichtsherkenning via artificiële intelligentie

Het omstreden Amerikaanse bedrijf Clearview AI verzamelt miljarden gezichten online, veelal zonder toestemming van de betrokkenen. Die gegevens stellen ze ter beschikking van de politie en andere veiligheidsorganisaties, en dat onder het mom van misdaadbestrijding. Maar deze documentaire onthult ook de duistere kant van Clearview AI, zoals hun banden met extreemrechts, en onderzoekt de invloed van gezichtsherkenning op onze democratische samenleving."







"AI in spraak : voice-over met verschillende stemmen in verschillende talen en accenten voor je video's"

⬆️ abnormaal veel informatie hierin over AI 🙃 zou ook normaal zijn, want een menselijke geest is niet beperkt, maar ons doen beperkend...


😅 " 's Werelds meest geavanceerde mensachtige AI-robot voorspelt 'hoe de mensheid zal eindigen' en of we gemist zullen worden."


😪



"Hoe we AI kunnen beheersen

De snelle vooruitgang van de technologie dreigt alle pogingen tot regulering te overweldigen. We hebben onze beste technologie-experts nodig die concurreren om AI net zo snel in toom te houden als bedrijven concurreren om het te bouwen."

"De regering maakt zich op om regelgeving voor kunstmatige intelligentie (AI) voor Nieuw-Zeeland te ontwikkelen."


wafwaf
"AI en opkomende technologie op Davos 2024: 5 verrassende dingen om te weten"...

"Edinburgh University doet baanbrekend onderzoek naar veilig gebruik van AI."




"Is A.I. bevooroordeeld? Vaak wel. A.I. wordt getraind met data uit het verleden, en als er vooroordelen in die data zitten, komen die terug in de beslissingen van het A.I. systeem. Hoe dat komt leg ik kort uit in dit filmpje, en uitgebreider in mijn theatershow." door Lieve Scheire


AI  door Dirk Draulans  reporter bij Knack


En als je AI wil nuttigen...
Tja, af en toe doet ie blijkbaar iets "goeds"... beter kan uiteraard altijd 😅, maar niet overdrijven... 
Er ontbreekt nog een knop/schuifbalk van simpele uitleg tot hoog professionele informatie... iedereen is anders... iedereen heeft voor elk verschillende informatie een ander instappunt. Heeft niks met IQ te maken, ookal "willen ze je dat wijsmaken"... eerder met (trauma-)ervaringen en stress-niveau...



Een goede gezondheid gewenst 💝.

Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor "professioneel" medisch advies.