Dit legt bijna de volledige lichamelijke vergiftiging uit wat een mens pakweg de laatste 70 jaar moet doorstaan.
Alle linken zijn hier overduidelijk - bijna alles waar we mee in aanraking komen bevat het - zowel deze met glucose/glycoside/saponine, zelfs extra bij de suikerproductie, als productie bij pesticiden.
De vergiftigingssymptomen alias neurotoxische waarnemingen zijn o.a.:
Duidelijke serieuze oververmoeidheidseffecten op het lichaam.
Dan weet je gelijk ook waar de "Ik voel me zo moe en ik weet niet waar dat van komt" dus wel van komt :
Je lichaam dat heel hard aan het werken is om al die giftige stoffen weg te krijgen...
Er zullen wel aanzienlijk nog veel andere factoren zijn in de huidendaagse leefwereld.
🌻🌻🌻
Opname "door huidcontact met materialen die acrylamide bevatten, zoals cosmetica of andere producten voor persoonlijke verzorging."
Pdf download https://ntp.niehs.nih.gov/ntp/ohat/acrylamide/acrylamide_monograph.pdf
"Acrylamide wordt gebruikt om chemicaliën te maken die worden gebruikt om water te zuiveren, rioolwater te behandelen, papier te maken en bepaalde cosmetica en zeep te maken."
https://www.cdc.gov/biomonitoring/Acrylamide_FactSheet.html
"Acrylamide ontstaat in koffie bij het roosteren van de bonen, niet bij het malen of zetten. Door reactie van reducerende suikers met eiwitten bij hoge temperatuur tijdens de Maillard-reactie wordt uit het aminozuur asparagine het acrylamide gevormd. In 2002 werd ontdekt dat deze stof ook in voeding voorkomt."
https://nl.m.wikipedia.org › wiki
"frituren van onder andere aardappel, brood, granen en ja, ook bij het branden van koffiebonen."
http://www.acrylamidefacts.org/nederlands/Industry-Best-Practices.htm
https://www.mmv.nl/voedselbereiding/
https://www.fda.gov/regulatory-information/search-fda-guidance-documents/guidance-industry-acrylamide-foods
Screening om de hoeveelheid suikers en zetmeel te checken: https://www.landbouwleven.be/2992/article/2018-05-18/met-lasers-kankerverwekkende-stoffen-uit-aardappelen-en-granen-halen
Onderzoek naar acrylamide : https://www.eurofins.com/scientific-impact/scientific-innovation/acrylamide-on-the-tip-of-everyone-s-tongue/
Giftig gebruik van de magnetron.
"Hoe groter het microgolfvermogen (vanaf de jaren '60), hoe hoger het acrylamidegehalte.
750W tot 3x hoger dan gewoon frituren."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32927728/
"Acrylamide is een witte vaste stof en wordt veel gebruikt als reactief monomeer of tussenproduct in organische synthese, en polyacrylamide is een polymeer dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van tal van producten, waaronder kleefstoffen, mijnbouwchemicaliën, vezels, farmaceutische producten, diervoeder, papier lijmen, gevormde onderdelen, textiel en stollingshulpmiddelen.
"Er kunnen resten ongepolymeriseerde acrylamide aanwezig zijn in het polymeer."
Waargenomen effecten bij mensen waren onder meer spierverzwakking, ataxie, gebrek aan coördinatie, tremoren en hallucinaties.
Acrylamide kan in voldoende hoeveelheden door de huid worden opgenomen om systemisch toxisch te zijn.
Chronische blootstelling aan acrylamide is in verband gebracht met neurotoxische effecten bij dieren en mensen.
om acrylamide te behandelen als een potentieel carcinogeen op het werk.
..technologisch als economisch haalbaar..."
https://www.cdc.gov/niosh/pel88/79-06.html
(☣dus zorgen voor minder acrylamide-toxiteit is
niet " technologisch als economisch haalbaar ")
"die op hun beurt worden gebruikt als bindmiddel, verdikkingsmiddel of vlokmiddel in grout, cement, riool-/afvalwaterbehandeling, pesticideformuleringen, cosmetica, suikerproductie en bodemerosiepreventie, erts verwerking, voedselverpakking, plastic producten...
als stollings- en vlokmiddel voor het zuiveren van drinkwater;
het wordt ook gebruikt in potgrond en als niet-medicinaal ingrediënt in natuurlijke gezondheidsproducten en farmaceutische producten."
https://www.canada.ca/en/health-canada/services/chemical-substances/challenge/batch-5/acrylamide.html
🌿🌿🌿🌿
"Rozemarijn toevoegen aan deeg verlaagde het acrylamidegehalte in tarwebrood "
https://www.vmt.nl/18046/minder-acrylamide-door-antioxidanten
"Zoals vermeld in eerdere delen, wordt acrylamide sinds de jaren vijftig in verschillende industrieën gebruikt als chemisch tussenproduct om polyacrylamide te produceren. De toxische effecten ervan waren sindsdien onderzocht, maar het trok vooral de aandacht van wetenschappers na 2002.
De voorgestelde mechanismen voor acrylamide-neurotoxiciteit zijn degeneratie van het centrale en perifere zenuwuiteinde, schadelijke effecten op de hersenschors, thalamus en hippocampus, myodegeneratie van spieren, afnemende afgifte van neurotransmitter en interferentie met de functie van kinesin-motoreiwit en transport van zenuwsignalen. Klinische manifestaties van deze toxiciteit zijn perifere neuropathie, skeletspierzwakte, gevoelloosheid van bewegingsorganen en ataxie.
..kanker..
Uiteindelijk rechtvaardigde het acties gericht op het verminderen van de blootstelling van de mens aan acrylamide.
🌱🌱🌱
planten zijn belangrijke bronnen van diverse metabolieten die ofwel een mogelijke effectiviteit bij acrylamide-toxiciteit ofwel een vermindering van het acrylamide-gehalte in voedselbronnen aantonen.
Het kan echter ook worden afgebroken door hoge temperaturen om zowel koolmonoxide en -dioxide als stikstofoxiden te vormen. ☠
Over het algemeen kunnen zure en basische materialen, evenals oxidatiemiddelen samen met ijzer en ijzerzouten, deze structuur vernietigen om ammoniak te genereren. ☠
Het gebruik van additieven zoals organische zuren, aminozuren en mono- en divalente kationen, als een verzachtende strategie om het acrylamidegehalte in voedingsmiddelen te beheersen.
Volgens de unieke structuur van elke antioxidant kan het zelfs een specifieke rol spelen bij het bevorderen of verminderen van de vorming van acrylamide, soms ongeacht de antioxiderende werking ervan.
naringenin kan, met een zwakke antioxidantactiviteit, sterk reageren met de amidegroep van tussenproducten in de Maillard-reactie en de vorming van acrylamide blokkeren
De acrylamide-reducerende activiteit van knoflook wordt toegeschreven aan zwavelgroepen van alliïne en allicine, of hun vrije radicalen wegvangende activiteit
Bovendien verlaagt een stikstofhoudende verbinding, piperine, het acrylamidegehalte in het asparagine/glucose-modelsysteem zwak
Tegenwoordig lijdt het geen twijfel dat antioxidanten en andere fytochemicaliën een aanzienlijke rol spelen bij het voorkomen en genezen van verschillende ziekten, of bij het verminderen van toxiciteit veroorzaakt door chemicaliën of omgevingsfactoren.
Meer informatie en tabellen met gezonde planten, waaronder
Effectieve natuurlijke verbindingen en geneeskrachtige planten tegen acrylamide-gerelateerde darm- en hepatotoxiciteit"
in :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4444912/
Lijst met natuurlijke verbindingen op de vermindering van het acrylamidegehalte :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4444912/table/Tab2/?report=objectonly
Lijst van medicinale planten op de vermindering van het acrylamidegehalte :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4444912/table/Tab3/?report=objectonly
Veranderingen in het bloed bij intoxicatie
"Over het algemeen geven de huidige bevindingen aan dat acrylamide schadelijke effecten heeft op de nier- en leverfysiologie, wat dosisafhankelijke veranderingen van bloedchemie en cytometrische parameters veroorzaakt..
De resultaten van de bloedchemie toonden aan dat ureumstikstof, ureum en creatinine verhoogd waren in de met acrylamide behandelde groepen. Tests van de leverfunctie toonden aan dat totale en directe bilirubines , transaminasen en alkalische fosfatase ook verhoogd waren in vergelijking met drager, nu de niveaus van totale eiwitten en albumineafgenomen. Bloedcytometrie toonde aan dat de niveaus van erytrocyten, hemoglobine, hematocriet, leukocyten en bloedplaatjes en het gemiddelde celvolume afnamen in de met acrylamide behandelde groepen"
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214750018303986
🥦🍏🥒
Dus nogmaals: ook ontstressen van synthetische stoffen rondom je.
Bijna elke woning wordt gewit met acrylverf, terwijl er een overvloed aan natuurlijke en gezondere mogelijkheden zijn.
Let ook op je drankgebruik (frisdrank wordt ook met kraantjeswater vervaardigd)
en niet enkel de manier van klaarmaken van maaltijden, maar zeker niet minder
belangrijk, gebruik van verse groenten, fruit en kruiden (ook bij dit onderzoek komt weer tevoorschijn:
ga voor, indien mogelijk, voor biodynamisch).
Een goede gezondheid gewenst aan iedereen 💝
Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.