Natuurlijke "gezonde" suikervervangers?

ℹ klik ook op de links          🔊..langer..



Er bestaan géén suikervervangers die "gezond" zijn. Ze zijn allemaal een product van de economie en dienen om geld op te brengen 🙃

Aangezien we gelukkig allemaal al weten dat "de meeste" synthetische suikervervangers toxisch zijn, handelt dit alleen nog maar over Erythritol, welk toch nog vaak geadviseerd wordt als toch nog een "gezond" alternatief...

Maar eigenlijk is de uitleg simpel : synthetisch of geraffineerd 
gaat niet, nóóit samen met gezond...
Een wezen heeft nu eenmaal de bijkomende voedingsstoffen nodig uit het voedsel wat de Natuur ons biedt om dan bepaalde ingrediënten op een deftige manier in ons lichaam te kunnen verwerken.


We zijn sinds de industriële "revolutie" al veel te veel blootgesteld geweest aan de overdaad van synthetische, geraffineerde of chemische elementen, die alleenstaand op hun beurt niet voldoende kunnen bijdragen aan de volledige gezondheidstoestand van een lichaam.

En wat suiker betreft is deze waarheid voor ieder van ons hard omdat zelfs daarzonder die verslaving heel lang blijft bestaan en de klik zelfs al terug gemaakt kan worden bij het teveel nuttigen van vruchtensappen, gedroogde vruchten en zelfs (in tot over-rijp)fruit...


Een bedenking die we ons daarbij kunnen maken... hoe groot was eigenlijk oerfruit? kijk maar eens naar het formaat van echte wilde appels, perenpruimen, of...
en hoeveel energie mochten we toen verbruiken om de nodige/eetbare hoeveelheid (zelf) te plukken?

Laat staan de inhoudsstoffen waarover deze vruchten beschikken... alles behalve veel suiker :
"Het speciale genotype en de vormingsomgeving creëren unieke en overvloedige ingrediënten met gezondheidsvoordelen in wilde vruchten.
Verschillende soorten wilde vruchten hebben talloze bio-activiteiten laten zien, zoals antioxiderende, antimicrobiële, ontstekingsremmende, kankerbestrijdende en anti-acetylcholinesterase-activiteiten."




"Erythritol wordt veelvuldig gebruikt als caloriearme✔ suikervervanger.

Deze bevat nochtans nog steeds 75% suiker.



"Erythritol komt van nature voor in bijvoorbeeld:
meloen: 22 tot 47 mg/kg
peren: 0 tot 40 mg
druiven: 0 tot 42 mg
wijn: tot 300 mg/l
sojasaus: tot 910 mg


"Erythritol wordt gewonnen via natuurlijke fermentatie van glucose door een gist.

Erythritol uit Europa wordt veelal vervaardigd uit GMO-vrije maïs."

p.s. zelfde werkwijze en inhoudsstoffen als synthetische vitamine C?


De stof wordt ook toegevoegd✔ aan gebak, snoep en chocolade, allemaal voedingsmiddelen die rijk zijn aan calorieën en verzadigde vetzuren."




Erythro verwijst naar rood.

Maar die hebben we wel nodig voor onze rode bloedvezels.

Wat als ons lichaam lui gemaakt wordt en we deze constant op een dienblaadje voorgeschoteld krijgen?

"Het celmembraan, van een rode bloedcel welke zich ontwikkelen in het beenmerg, is samengesteld uit eiwitten en lipiden, en deze structuur biedt eigenschappen die essentieel zijn voor de fysiologische celfunctie, zoals vervormbaarheid en stabiliteit van de bloedcel tijdens het doorkruisen van de bloedsomloop en specifiek het capillaire netwerk." (versteviging van de haarvaatjes, belangrijk voor zuurstoftransport om oxidatie tegen te gaan)

"Cholesterol   is   een   vetachtige   stof   en   een   essentiële   bouwsteen   voor   het celmembraan." [ncbi]

De rode bloedcel bevat hemoglobine, welk zich hecht aan alle suikers wat het tegenkomt in het menselijk lichaam, welk genuttigd wordt voor de energie. Dat verklaart ook ofwel de onrust in je lichaam (of geest) of omgekeerd vermoeidheid. en "kans" op o.a. diabetes uiteraard.

"Een gezonde vaatwand levert een balans tussen de remmers en stollers van bloedplaatjes, zodat deze cellen niet verklonteren wanneer dat niet nodig is. Een goede balans tussen activering en remming van hemostase is essentieel voor een normaal leven." anders ontstaan o.a. te snel wondjes of blauwe plekken (ook in het lichaam) of omgekeerd trombose, alhoewel dat ook een kenmerk is van plastic nano-partikelen.




"Erytrosine is een kersroze synthetische jodiumbevattende rode kleurstof,
voornamelijk gebruikt voor kleurstof in levensmiddelen✔ (waaronder pistachenootjes)."

nochtans "wisten" we al lang dat rode kleurstof giftig is...

"Dient als radiopaak : de ondoorzichtigheid voor het radiogolf- en röntgengedeelte van het elektromagnetische spectrum : dat wil zeggen het relatieve onvermogen van dat soort elektromagnetische straling om door een bepaald materiaal te gaan. Dus als visualisator✔bij röntgenfoto's."
(en er dan op "vertrouwen" dat je bij een operatie alleen maar glucose toegediend krijgt als suiker)


"Een onderzoek uit 1990 concludeerde dat "chronische inname van erytrosine de vorming van schildkliertumoren bij ratten kan bevorderen via chronische stimulatie van de schildklier door TSH.✔"

...dat het kanker veroorzaakt bij dieren en vanwege beweringen dat het, en andere synthetische kleurstoffen voor levensmiddelen, kunnen bijdragen aan gedragsproblemen bij kinderen, zoals hyperactiviteit.✔"




"Wat is erythrodextrin

Dextrines zijn een groep koolhydraten (suikers), mengsels van polymeren,
met een laag molecuulgewicht die worden geproduceerd door de hydrolyse van zetmeel en glycogeen.


Dextrines kunnen uit zetmeel worden geproduceerd met behulp van enzymen zoals amylasen, zoals tijdens de vertering in het menselijk lichaam en tijdens het mouten✔ en pureren bij het brouwen van bier✔ of door het toepassen van droge✔ hitte onder zure omstandigheden (pyrolyse of roosteren).

Door hun vertakking zijn dextrines minder✔ verteerbaar. Onverteerbare dextrines zijn ontwikkeld als oplosbare, op zichzelf staande vezelsupplementen en voor toevoeging aan bewerkte voedingsproducten.

Toepassingen : 

maakt o.a. brood, glazuur en suikers knapperig✔ (lees hard - ook sommig bio-brood trouwens 🙃)

textielcoating : verhoogd gewicht en stijfheid
papiercoatings✔
medicijnen/supplementen✔ : verdikkings- en bindmiddel 
zorgt voor glitters✔ in o.a. vuurwerk
indicator die jodium rood laat kleuren"


(zie ook Maltodextrine✔)




Dan kunnen we gelijk ook weer de link leggen van het veelvuldig gebruik van deze stof in de industrie met de allergeenvorming✔ ervan.





"Erytromycine is een veelgebruikt antibioticum✔, o.a. voor kinderen✔.

Eet geen pompelmoes✔ en drink geen grapefruitsap terwijl u erytromycine gebruikt. Het kan de kans op bijwerkingen✔ vergroten."


Herinner je je nog die oranje "geverfde" mandarijntjes✔?




Lees ook over :







Een goede gezondheid gewenst 💝.

Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor "professioneel" medisch advies.