Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Een depressie is uiteraard een belangrijk signaal.

ℹ klik ook op de links          🔊..langer..


"Een depressie doet je nadenken, zodat je niet in een chronische toestand van stress terechtkomt die je uitput of waaraan je uiteindelijk sterft.

Natuurlijke weerstand tegen stress:
Britse psychiater Paul Keedwell zegt dat zelfs een zware depressie ons kan redden van de schadelijke effecten van stress op de lange termijn.

Steeds meer wetenschappers trekken in twijfel of depressieve gevoelens het best te behandelen is met pillen, zoals psychiaters nu zo vaak aanraden. Deze kunnen niet alleen bijwerkingen hebben, ze staan ook de evolutie van je gevoelens in de weg." [1]




Een depressie geeft je de indruk van heel snel verouderd te zijn.

"Het is een ziekte die de mens dwingt om een pas op de plaats te maken. Zijn tred wordt langzamer, zijn denken stokt, het geheugen wordt slechter, de eetlust neemt af, waarbij zelfs het zetten van een kopje thee als een geweldige krachtsinspanning wordt ervaren. Alle stofwisselingsprocessen in het lichaam vertragen, waardoor op geestelijk vlak geen enkel plezier meer te beleven valt." [2]

"Als we herstellende zijn van een ziekte zullen de laaggradige chronische ontstekingen de dopamine signalering in de hersenen tegenhouden, welke ons demotiveert om dingen te doen." [5.1] zodat rust en genezing voorrang heeft.


"De belangrijkste factoren die deze explosieve toename kunnen verklaren zijn: de mentale druk die mensen ervaren om te moeten presteren, de overweldigende hoeveelheid indrukken die mensen moeten verwerken, als ook de immense emotionele energie die nodig is om in het drukke en snelle sociale verkeer overeind te blijven. Iedereen doet zijn best om mee te komen in een wereld die steeds veeleisender is. Maar ook de individuele mens heeft geen onbeperkte voorraden energie tot zijn beschikking. Daarom is een energiecrisis in de vorm van een depressie soms pure noodzaak.

Door het houden van langdurige rust, het vermijden van sociale prikkels en het beoefenen van geduld, kan het gebrek aan energie langzaam maar zeker worden opgebouwd.

Voor gezinsleden en andere dierbaren is het eveneens een kwelling om de patient in zijn depressie te moeten meemaken. Ook van hun wordt het uiterste gevraagd aan begrip, geduld en gepaste afstand.

Natuurlijk kan de depressieve patiënt sneller uit zijn lijden worden verlost. Toch zal de patiënt alleen blijvend kunnen herstellen als hij langzaam leert leven." [2]


Een depressie heeft uiteraard te maken met de hoeveelheid trauma's je doorgemaakt hebt en hoe je geest ze aan kan, want ook je lichamelijke ondersteuning hierin blijft belangrijk. 

Je darmen bepalen immers ook hoe jij je voelt. [3] [4]
"Ergens je buik van vol hebben."
"Vlinders 🦋 in je buik hebben."
En blijkbaar betekent "Met een mes in de buik zitten" in grote angst verkeren.

"Darmbacteriën produceren chemicaliën die een invloed hebben op het humeur, zoals serotonine, of neurotransmitters met een kalmerende werking. 

Ze maken ook veel dopamine aan, ook bekend als het gelukshormoon."[5] 





Wees dankbaar voor je lichaam, luister ernaar, adem en leef. 🌺

Een goede gezondheid gewenst 💝.


Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.