Kom terug in evenwicht met jezelf. (🔜unfinished)

🔊..langer..

Hoe kan je ontstressen?
Hoe kan je je weerstand verhogen?
Hoe minder vaak ziek worden?
Hoe allergieën verminderen?
Hoe kan je terug in balans komen?
Hoe ontzuren?
Hoe krijg je een lichaam dat te zuur is terug basisch? 
Hoe je lever ondersteunen?
 

Kom terug in evenwicht met je eigen natuur.
Ik heb er ettelijke jaren over gedaan om oorzaken te vinden. Nu is het tijd om tot de kern te komen. 🤝


Het belang van de 4 elementen.

De natuur zal altijd proberen een ecologisch evenwicht te creëren. Desnoods drastisch.

De meer een mens (onbewust) dat evenwicht naar één kant over zal laten hellen, alias verstoort, de meer zal er langs de andere kant natuurlijk teruggetrokken worden.


Natuurlijk noemt niet voor niks natuurlijk.

Meewerken met de (/je eigen) natuur gaat je gegarandeerd minder energie kosten en uiteindelijk een veel bevredigender resultaat geven.




Welke 4 elementen heersen dan over ons vermogen? 
"Grondstoffen" die elk levend wezen nodig heeft om te kunnen bestaan.
Eigenlijk uiteindelijk 5, of zijn het er toch 6?


De Aarde,
De bodem, grond, waar onze voeten stevigheid kunnen op vinden.
Bestaand uit minerale en organische materialen, zoals humus en (o.a. menselijke meststoffen).
Grondstoffen die wij als levend wezen nodig hebben om te kunnen bestaan; om o.a. gezond voedsel op te kunnen verbouwen.
 

Het Water,
waar 80% van de Aarde uit bestaat, zowel de zeeën, maar ook 
de mens, fauna en flora
Bij voorkeur dus écht natuurlijk zuiver water inclusief alle noodzakelijke mineralen.


Lucht,

bestaat o.a. uit stikstof,
 
en

zuurstof, waaruit een mens voor 65% uit bestaat als onderdeel van water[1]/lichaamsvocht
 
maar ook over

geluid, door de drukwisselingen in o.a. lucht en water, voor onze oren wel dan niet hoorbaar
 
en

wind [2] 

Liefst ook hier zonder de chemische vervuiling van de industriële revolutie van pakweg de laatste 100 jaar...

 
en

Het Vuur
met zijn licht, kleuren
en
warmte,
afkomstig van
de sterren, waaronder onze Zon, 
die zwaartekracht uitoefent tov de Aarde 
 
maar ook uit
 
de Aardkern
bestaande uit
buitenste vloeibare en tegengestelde harde kernmassa uit ijzer en nikkel [3]
met
een eigen infrarood aardse straling,
en
haar eigen zwaartekrachtveld, met magnetosfeer
die voor onze stabiliteit en bescherming zorgen
tegen de door de zonnewind aangevoerde kosmische straling en allerlei geladen "deeltjes".

maar ook tegen koude

met de eigen polaire stand van onze Aarde, waarvan het bewegende warme gedeelte, rond z'n as tolt, stabieler gehouden door de koude gedeelten, de polen.


en als 5de element mag je de 
Passie niet vergeten
daarzonder functioneert er niks

Alias toch als "Het vuur erin houden."

en het gekke daarvan is... als je "volledig" in balans bent komt de passie zelfs vanzelf. 

Is toch volkomen normaal dat een vermoeid of uitgeput lichaam de kans mag krijgen om te recupereren. 💝

 


Ook onze voeding groeit heel natuurlijk en gezond onder eigen voorwaarden met behulp van deze elementen.

 

Het evenwicht/leven bestaat naast ook zuurstof uit zuren, basen en carbonaten. Het gaat 'm alleen maar om de hoeveelheid. De balans is heel belangrijk. Het natuurlijk evenwicht kan heel snel verstoord geraken als er van een bepaalde stof "te" veel aanwezig is of op "te" korte tijd toegebracht wordt.


De Natuur, het Lichaam, jouw onderbewustzijn zal zo snel mogelijk en naar eigen vermogen, terug naar een gezond evenwicht streven.




Verzuring komt o.a. van vervuiling/toxische stoffen (zie o.a. luchtvervuiling met als gevolg o.a. zure regen).

Als alle vuil (meestal bestaande uit suikers) beschimmeld is...




Een beetje zout laat voeding fermenteren.
Vind je balans: Suiker is meer dan voldoende te vinden in fruit en groenten. Sommige hersteldieten durven zelfs te beweren al teveel.
In principe hetzelfde voor zout. Verse biodynamische voeding, groenten, fruit en kruiden bevatten veel meer natuurlijke smaak, veel meer voedingsbestanddelen, welk een lichaam echt nodig heeft.
Het teveel aan zout wordt te gemakkelijk aangevuld door bewerkte voedingsmiddelen of restaurantbezoeken. Waarin er veel zouten gebruikt worden als bewaarmiddel. Check de ingrediënten bij het inkopen!

Dus, omgekeerd, is je lichaam wel voldoende gemineraliseerd? krijg je voldoende zout binnen of verlies je misschien veel zout? (zweet/sport/stress...)
Waters drinken blijft heel belangrijk. 

Naast het lymfesysteem dat veel toxische stoffen uit je lichaam haalt met behulp van eiwitten, zijn het ook niet alleen de longen die je bloed van zuurstof voorzien en afvalstoffen verwijderen.
Ook je lever, nieren,..., buik halen alle vuile stoffen uit je lichaam om de goede voedingsstoffen op te kunnen nemen.

Je lever heeft ook zuurstof nodig.


Fermenteren haalt de vluchtig gemaakte giftige vloeistoffen op en verlaten zo het lichaam.




Ook "Voedingsmiddelen zoals, zuivel, eieren, eiwitrijk voedsel (met name vlees), granen (zoals tarwe), geraffineerde suiker, chocolade en noten zullen in het lichaam zuur produceren." [..]
Eet je veel zoet, kan je best evenveel zuur eten. Of logisch minder toxische stoffen en minder zoet.
Zoet doet voeding gisten, tot alcohol. Als er zuurstof bijkomt krijg je azijnzuur.
Dus van teveel suiker kan je dezelfde symptomen krijgen als een alcoholverslaafde.
Maar als het zich omzet tot azijnzuur, wordt je lichaam gewoon te zuur. En geraak je uit balans. 
Een verzuurd lichaam gaat heel snel pijn doen, zoals bij (teveel) sporten, kan je zuurstof- en voedingstekorten creëren.
"De opslag van zuren is een grondoorzaak van veroudering en allerlei chronische aandoeningen. De leeftijd van 45 is de gemiddelde leeftijd waarop mensen beginnen met het tonen van symptomen hoge bloeddruk, jicht, artrose, fibromyalgie, psoriasis en vele andere degeneratieve verzuringsaandoeningen."
Maar zowel suiker als zout zijn 2 dus ongezonde bewaarstoffen. Als je daar teveel van gebruikt wordt de voeding heel moeilijk afbreekbaar voor je lichaam, oftewel gaat het je lichaam beroven van lichaamsstoffen die nodig zijn om deftig te kunnen functioneren.
Dus geen van de 2 is gezond of ongezond. Niet te weinig, maar ook niet teveel.

Maar laat de voeding en het zout dat we tegenwoordig kennen zo arm zijn in minerale stoffen, alias eentonig, niet divers genoeg.


Over water en dorst...

Het fermentatieproces in je lichaam is heel belangrijk. 
De bubbeltjes voorzien je lichaam van extra noodzakelijke zuurstof.


Je snapt dus wel, de meer vervuiling dat je je lichaam toedient, de meer noodzakelijke goede stoffen dat er uit je lichaam gehaald worden om die noodzakelijke reactie te kunnen maken.
Je maag maakt zoutzuur aan om daar je voeding als tweede keer keer te bewerken. (1ste keer is in je mond)
Heb je teveel last van achterblijvend zuur : drink dan meer : water verdunt en kan zelfs zoutzuur oplossen.
De alvleesklier zorgt voor de neutralisatie in je darmen: het maakt 1,5 tot 3 liter vocht aan met spijsverterings-enzymen tegen vet, zetmeel en eiwitten én bicarbonaat (base) tegen het maagzuur.


Ben je uitgedroogd?heb je veel dorst?
Urineafdrijvende voeding haalt ook veel mineralen uit je lichaam.


Hydroloog behandelt de studie van water rondom ons.





Een goede gezondheid gewenst 💝.

Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.

Niet gecheckte, noch gebruikte link wegens geen bronvermelding :