Of wat is dan eigenlijk wel natuurlijke voeding voor ons lichaam?
In de plaats van die zak snoep of die chocoladerepen te kopen, kies ik mij een gezonde, maar vooral lekkere maaltijd uit om mezelf te verwennen.
Voor de meesten is het misschien al effe geleden dat je niet kon ruiken of proeven (geur / smaken).Misschien is het niet hetzelfde, maar ...Ik herinner me de tijd dat ik zwaar ziek was, dus mijn lichaam wilde op natuurlijke wijze herstellen.Ik kon geen eten ruiken of proeven.Van de frituur kreeg ik een frietje, een stukje "vlees" en saus natuurlijk. Maar het smaakte niet, het geurde niet.Ik zei, maar dit eet ik niet op.Dus begon ik in mijn zoektocht naar voedsel dat mijn lichaam wou aanvaarden.Echte hele biologische groenten en fruit waren ja, toch een beetje lekker/met smaak.Dus ik wist wat mijn lichaam nodig had in dit genezingsproces.Ik was blij dat ik dat ontdekt had.Ik wens jullie allemaal een voorspoedig, gunstig en volledig genezingsproces toe.
Ook zijn we ervan op de hoogte, door onze plantjes proberen op te laten groeien in een porceleinkast, dat hun immuniteit bijna herleid is geworden tot heel laag (laten we nog een beetje positief zijn).
Maar met als gevolg dat de mensen en dieren (ook deze voor zover er nog dieren en insecten aanwezig zijn in de natuur) tegenwoordig ook met een veel lagere immuniteit kampen. Uiteraard ook door het huidige voedingspatroon, waardoor er bijna geen echte voedingsstoffen meer zitten in wat de mensen eten. Hier ook weer aangevuld met een veelvuldig gebruik - ook in de voeding - van chemicaliën en plastics.
Nu, om te voorkomen dat slechte schimmels op de voeding voorkomen, komen er gelukkig ook uitvindingen te voorschijn zoals het screenen van voeding om dit te checken.
Het is dan eigenlijk de suiker en de zetmeel die in de voeding zit, die ze willen checken...als die te hoog is, gaan schimmels sneller woekeren.
J. Versteghen 📷 |
Volkomen mee akkoord...slecht is slecht. Dus die moeten eruit, verwijderd en vernietigd worden. Nou. We hebben toch nog geen mulchmassa genoeg.
Maar alweer, je raadt het al: voedselverspilling. En niet te vergeten...aan de andere kant "trucjes" die nog meer moeten voorkomen dat er schimmels ingeraken. Want dat is oorspronkelijk de laatste 100 jaar de bedoeling geweest van de oudere trucjes...die nu bijna niet meer werken, zoals het bekende verhaal van anti-biotica. Het was oorspronkelijk "Penicilline" die bacteriën moest tegengaan, maar het zijn nu net die Penicillines (deel van Mycotocines, alias "schadelijke" schimmels) die verbazend genoeg ook schadelijk zijn.
Terwijl als je de Natuur zijn trukendoos eens echt laat opentrekken, nl. o.a. Kruiden, Groenten en Fruit kweken in de biodynamische landbouw, net met het meeste respect voor diversiteit, mens, dier en milieu... Dan zal je zien dat je ook hele sterke planten kunt creëren, die zowel zichzelf - als echte eetbare en voedzame voeding - van alle nodige stoffen en weerstand zullen voorzien; maar ook jezelf, die deze overheerlijke vruchten mag plukken, zal voorzien van een veel betere weerstand.
Dus zorg dat je voor jezelf de gezondste oplossing kan kiezen. Eet het. Kweek het. Help het te kweken. Promoot het kweken ervan. Zorg voor jezelf en je naasten. Waarom niet?
Lees meer over : Planetaire gezondheid en menselijke gezondheid
door Marc Siepman
♻️♻️♻️♻️
"Uiteindelijk overstijgt deze boodschap de politiek. Of je nu rechts of links bent, voor of achter, onder of boven, iedereen wil in essentie gezond en heerlijk voedsel 😊" Louis De Jaeger
♻️♻️♻️♻️
Wat betekent gezonde voeding voor een zieke mens?
Hetzelfde wat een gezonde mens maar zou mogen eten, maar bij die vallen de symptomen niet zo fel op. Versterk je immuniteit, dan gaat alles beter. Ontstress lichaam en geest volledig. Je lichaam is het waard. Je hebt het nog lang nodig.
Gezonde voeding betekent voor iedereen anders. Maar zou voor iedereen haalbare kaart kunnen zijn :
geen geraffineerde/bewerkte/kunstmatige toevoegingen,
(Ontstekingswerende) medicijnen zo veel mogelijk vermijden.
liefst geen omega 6-oliën of vetten
liefst biodynamisch, op zn minst biologisch, ook deze horen voldoende afgewassen en zuiver gemaakt van mogelijke vochtuitslag,
zoveel mogelijk vers, doch
zo gevarieerd mogelijk met
liefst zelfs inheemse ongeschilde, vezelrijke, pectinevolle groenten, fruit en kruiden, hele noten en zaden...
het belang van bladgroenten
"Uit een recent onderzoek blijkt dat een laagkoolhydraatdieet op voornamelijk dierlijke bronnen het risico om te overlijden met 23% verhoogt. De kans om te sterven aan hart- en vaatziekten stijgt met 14% en aan kanker met 28%.
Een koolhydratenarm dieet rijk aan plantaardige eiwitten en vetten verlaagt echter het risico op overlijden met 20% en de kans om aan hart- en vaatziekten te sterven met 23%."
zelfgefermenteerde voeding of drankjes,
voldoende (gemineraliseerde) waters zijn tegenwoordig geen overbodige luxe, om o.a. maagsappen te verdunnen, eventuele toxische stoffen (uit voeding) te spreiden en je lichaam van een extra vochtstroom te voorzien.
J. Versteghen 📷 |
Geen suikers, chocola, zuivel, varkensvlees...
en geen voor jou allergenen, welke je zelf kan testen met een eliminatiedieet.
misschien wel gelijklopend met de keto leefstijl (liefst niet noch clean, noch dirty).
Maar het voornaamste: hou voor jezelf de balans erin. Niet te zuur, niet te base, niet te zout, niet te zoete stofwisseling... Iedereen is anders 💝
etc.
Succes 💝
♻️♻️♻️♻️
Je weerstand verhogen door voeding
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/19/weerstand-verhogen-voeding/
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=3021151307923874&id=100000871028818
Fruit hoort bij gevariëerde voeding :
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1716564785317543&id=1675811636059525
Over het gebruik van kruiden of voeding ter genezing.
Een goede gezondheid gewenst aan iedereen 💝
Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.
#IedereenGezond #IedereenGelukkig #GezondeVoedingvoorLichaamenGeest