Nature is all you need. 💙 Duik binnen in de wereld van jouw eigen natuur. 💙 Levend schrijven, om ook jouw gezondheid te ondersteunen. 💙 Heb jezelf lief. Ook jij bent dat waard. 💙 (Angst regeert over jou. "Laat je niet gek maken.")

Ook de pancreas is 1 grote klier.

ℹ klik ook op de links          🔊..langer..


"Suikers worden opgeslagen in de lever. Suiker wordt omgezet in vet. Behalve dat je dikker wordt, vervetten ook je organen, waardoor je meer risico loopt op hart- en vaatziekten. 



Suiker heeft verder een negatieve invloed op het maagdarmkanaal

Teveel suiker zorgt voor gisting, dat kan een schimmel vormen en resulteren in candida. 

De splitsing van suiker kost water, dus als je weinig drinkt en veel suiker eet, droog je uit.

Geraffineerde suikers zorgen voor een te snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Daardoor gaat de alvleesklier hard aan het werk om insuline af te geven, wat zorgt voor de opname van suiker. 

Als je alvleesklier* jarenlang te hard moet werken, bestaat het risico dat die op een gegeven moment geen insuline meer kan aanmaken. Dan is er sprake van suikerziekte.


Hypoglycemie kan je ook ontwikkelen als je bijvoorbeeld veel stress hebt. Dat is een belangrijke factor, want stress zorgt voor adrenaline.



De hypo : een tekort aan suiker.
Symptomen zijn : trillen, duizeligheid, zweten, hartkloppingen, wazig zien, een paniekerig gevoel, oorsuizen en geen oriëntatiegevoel hebben.



Suiker is voor iedereen verslavend:

Elke keer als je suiker eet, stijgt je bloedsuikerspiegel en maakt je alvleesklier insuline aan om de bloedsuikerspiegel weer te laten dalen.

Maar je alvleesklier kan overwerkt raken en teveel insuline afgeven. Dan wordt je bloedsuikerspiegel te laag en kun je last krijgen van moeheid en trillerigheid.

Daardoor krijg je behoefte aan zoet en ga je weer suiker eten. Je hebt op dat moment suiker nodig om je beter te voelen, terwijl je je juist door suiker niet lekker voelt! En je kunt last krijgen van ontwenningsverschijnselen.
Wat logisch is, want je lichaam is gewend aan een bepaald voedingspatroon en als de chemische huishouding verandert, reageert het daarop. 

Het is niet ineens in orde als je een dag geen suiker eet. 

En het verslavingsgevaar ligt op de loer, omdat je met het voedsel van tegenwoordig meer suiker binnenkrijgt dan je denkt.


Allergisch worden voor datgene waar men jarenlang verslaafd aan geweest is" [1], nl. alle soorten suikers, verloopt sneller dan men denkt.



*Ook de alvleesklier (pancreas) is 1 grote "langgerekte klier
Ze is gelegen onder en achter de maag en ze loopt van de twaalfvingerige darm (duodenum) naar de milt. Ze is ongeveer 15 cm lang, 4 cm breed en 2 cm dik.

Ze scheidt hormonen af om voornamelijk de suikerspiegels in het bloed te regelen.

En enzymen voor de vertering van voedingsstoffen, in het bijzonder de vetten.


Pancreasinsufficiëntie treedt op als de hoeveelheid afgescheiden enzymen onvoldoende is om het voedsel normaal te kunnen verteren. 

Door dit tekort aan enzymen wordt het voedsel slecht verteerd, bijgevolg worden de belangrijke voedingsstoffen niet door het lichaam opgenomen maar gaan ze verloren door uitscheiding via de ontlasting. 

Symptomen :

Malnutritie (ondervoeding) met vraatzucht tot gevolg
Gewichtsverstoring ondanks een goede of net slechte eetlust
Algemene slechte vertering
Buikpijn
Gasvorming / winderigheid
Een opgezette, gezwollen buik
Vette bleke ontlasting,
slecht ruikend

Een tekort aan vitamines, magnesium, calcium, vetzuren, aminozuren, wat aanleiding kan geven tot verschillende ziekten.

Minder lipoproteïnen (A & C) in het bloed en daardoor een zeer sterk verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Op lange termijn kan een tekort aan pancreasenzymen hart-en vaatziekten, osteoporose (= afgenomen botmassa) en ondervoeding veroorzaken die de levensverwachting kunnen verminderen.

Gezonde voeding en levensstijl kan een aanzienlijke hulp zijn in het verminderen van symptomen/om genezing te bevorderen."[2]

 

Een alvleesklier kan volledig genezen. [2.1] Daar gaan we dan toch voor hé. Waarom zou je minder willen? Het is wel jouw lichaam en onverminderd belangrijk voor jouw voortbestaan.



"Plotseling hevige buikpijn. 
Mensen hebben de neiging om door de pijn voorovergebogen te gaan zitten met opgetrokken knieën. 
De pijn kan uitstralen naar de rug, de zij en de schouders.
Ook koorts en een snelle ademhaling zijn veel voorkomende klachten, 
net zoals misselijkheid en braken. 
Na een maaltijd nemen de klachten vaak toe." [3] [4]

"Bij zeer ernstig verlopende vormen van acute alvleesklierontsteking kunnen patiënten ernstig verward zijn en in shock raken. In shock raken wil zeggen dat de druk in de bloedvaten te laag is om de vitale lichaamsfuncties in stand te houden."

"De oorzaak behandelen is de boodschap.
Recente wetenschappelijke inzichten tonen aan dat een minimaal invasieve procedure de voorkeur heeft ipv een operatie."[5]






Een goede gezondheid gewenst 💝.

Jesse.











Wettelijke tekst : Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.